Nieuw: Pre Party RaboRonde Heerlen

Bezoekers gratis welkom in Theater Heerlen

De RaboRonde Heerlen, die plaats zal vinden op de eerste vrijdag na de Tour de France, kom dit jaar met een nieuw initiatief. In samenwerking met Theater Heerlen worden de renners in de schouwburg voorgesteld aan het publiek. Iedereen, dus niet uitsluitend de VIPS, kunnen dit gratis bijwonen.

 

Het voorstellen gebeurt aan de hand van de muzikale voorkeur van de renners. Niemand minder dan de vermaarde Lex Nelissen zorgt voor het draaien van de plaatjes en wielerjournalist Raymond Kerckhoffs praat met de toppers uit het grote peloton.

 

Lex Nelissen weet waar hij naar toe wil met dit nieuwe feestje; “Als het aan mij ligt draai ik zoveel mogelijk vinyl, maar het moet wel passen bij de voorkeur van de renners. Voor de rest gaan we er samen gewoon een prachtig feest van maken”.

 

Ruud Coumans van Theater Heerlen verheugd zich op de nieuwe start van het programma RaboRonde Heerlen. “Ook de gratis toegankelijke Pre Party, denk aan een wielercafé, hoort thuis in Theater Heerlen. Sinds jaren is dit de plek waar alle renners en de jury tijdens de RaboRonde verblijven en zich thuis voelen”. De bezoekers van deze Pre Party maken grote kans de (inter)nationale wielertop te ontmoeten. “Ik ben reuze benieuwd hoe hun favoriete ‘platenkast’ er uit ziet”.

 

Vanuit de RaboRonde Heerlen is organisator Chris Tiekstra ook erg tevreden. “Wij willen vasthouden aan de gouden formule die zorgt dat er jaarlijks 40.000 bezoekers naar Heerlen komen. Een na-Tour criterium gecombineerd met een groot feest op de horecapleinen. Wat goed is moet je niet op de kop zetten, hooguit af en toe aanpassen! En met deze Pre Party hebben we denk ik iets goeds gevonden. Het lijkt mij mooi om te zien dat iedereen die dat wil in de schouwburg kan genieten van het voorstellen van de renners op een volgens mij vrij unieke wijze.”

 

De RaboRonde Heerlen vindt jaarlijks plaats op de eerste vrijdag na de Tour de France. Dit jaar is dat dus 24 juli. Het programma in grote lijnen.

 

17.00 uur

Start Pre Party Theater Heerlen

18.00 uur

Start Para Cycling (Nederlandse Handbike Competitie)

19.30 uur

Start tijdrit mannen

20.00 uur

Reclamekaravaan

20.30 uur

Start RaboRonde Heerlen

 

De RaboRonde Heerlen inclusief de Pre Party is gratis toegankelijk. Dat is mogelijk dankzij een subsidie van de gemeente Heerlen en de ondersteuning van een reeks trouwe sponsoren.


<< terug